Dodaj ogłoszenie
Ogłoszenie

Fakty i mity na temat mięsa drobiowego
OGŁOSZENIE NIEAKTUALNE

Cena: 1,00PLN do negocjacji Zaproponuj cenę!

Podziel się:

Nie załączono wideo.

Wyślij wiadomość do użytkownika: zostanie ona dostarczona pod
adres email ogłoszeniodawcy.

Stolica Polski to?
Odpowiedź na powyższe pytanie:

Zachowaj bezpieczeństwo!



  • Pieniądze przekazuj osobiście, nie wysyłaj pieniędzy pocztą ani przelewem!


  • W celu sfinalizowania transakcji spotykaj się w miejscach publicznych.


  • Zanim zdecydujesz się na zakup sprawdź czy przedmiot nie pochodzi z nielegalnego źródła. W przeciwnym wypadku, gdy przedmiot jest kradziony, Ty również możesz mieć kłopoty z prawem.



Więcej o zasadach bezpieczeństwa!
promuj ogłoszenie
Numer ogłoszenia: 26242
Województwo: mazowieckie
Firma: Dobrydrob.pl
Powiat: warszawski zachodni
Miejscowość: Warszawa
Telefon: Odkryj numer
Strona www: http://www.dobrydrob.…
   
dodano: 29-05-2018
ważne do: 27-08-2018
wyświetleń: 60



Szczegóły oferty:

Drób jest chętnie zjadanym rodzajem mięs, a jego popularność rośnie.
Głównie ze względu na walory odżywcze, dobrą dostępność oraz odpowiednią cenę.

Jednak przez lata wokół drobiu narosło masę nieprawdziwych i powszechnie powielanych przez media mitów.
Pojawiają się opinie, że mięso drobiowe może być niezdrowe lub może wywoływać alergie. Doniesienia te mogą budzić obawy – szczególnie jeśli mięso drobiowe gotujemy naszym pociechom. Należy jednak podkreślić, że informacje te w zdecydowanej większości przypadków są powilanymi mitami.

U Nas można znaleźć informacje na temat gatunków drobiu oraz poznać warunki hodowli. Bazująć tylko na faktach, chcemy pokazać, że mięso drobiowe jest zdrowe i ze względu na swoje walory odpowiednie dla każdego: małych dzieci, kobiet w ciąży oraz osób chorych.

Mięso z drobiu jest zdrowe, oraz smaczne, a ze względu na różnorodność oferowanych elementów udka, ćwiartki, szyjki może często gościć w naszych domach w postaci różnych dań.

Jedną z najistotniejszych kwestii prawa żywnościowego w Unii Europejskiej jest koncepcja ,,od pola do stołu” . Jest to zasada wprowadzona w UE już w 2002 roku. W praktyce oznacza, że wszyscy biorący udział w produkcji żywności są tak samo zaangażowani i jednocześnie tak samo odpowiedzialni za jej bezpieczeństwo. Idea „od pola do stołu" zawiera szereg norm, dzięki którym możliwa jest produkcja bezpiecznego mięsa drobiowego.

W serwisie znajdziecie Państwo smakowite przepisy na dania z drobiu, można je znaleźć na podstronie Przepisy.

Sprawdź fakty dotyczące mięsa drobiowego
na stronie http://www.dobrydrob.pl/

Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego


Fakty i mity na temat mięsa drobiowego Fakty i mity na temat mięsa drobiowego

Podobne ogłoszenia w tej kategorii

Najczęściej oglądane ogłoszenia